Hyppää sisältöön

Valtiontalouden kuukausikatsaus

Valtiontalouden kuukausikatsauksessa raportoidaan valtion talousarvion toteutumisesta, valtion tuotoista ja kuluista, varoista ja veloista sekä rahavirroista. Katsaus ja sitä täydentävä analyysi julkaistaan Tutkihallintoa.fi-sivustolla.

 • Analyysi täydentää katsausta

  Valtiontalouden kuukausikatsauksessa raportoidaan valtion talousarvion toteutumisesta, valtion tuotoista ja kuluista, varoista ja veloista sekä rahavirroista. Se sisältää muun muassa tasapainolaskelman, valtion tuotto- ja kululaskelman, valtion taseen ja valtiontalouden rahavirtalaskelman. Kuukausikatsauksen osana tuotetaan raportteihin perustuvaa analyysia, johon liittyvät kuviot julkaistaan myös Power BI -näkyminä.

  Valtiontalouden kuukausikatsaus tunnettiin aiemmin nimellä Valtiontalouden kuukausitiedote. Nimivaihdoksen lisäksi uudistuksessa parannettiin Power BI -näkymän saavutettavuutta. Valtiokonttori julkaisee Valtiontalouden kuukausikatsaukset ja sen raportteihin perustuvien lukujen analyysin Tutkihallintoa.fi-sivustolla.

  TUTUSTU VALTIONTALOUDEN KUUKAUSIKATSAUKSEEN

 • Miten katsaus laaditaan?

  Valtiontalouden kuukausikatsaus perustuu kirjanpitoyksiköiden (talousarviotalous) ja talousarvion ulkopuolisten valtion rahastojen (rahastotalous) kirjanpitotietoihin. Valtiokonttori yhdistelee kirjanpitotiedot kuukausikatsaukseksi, joka julkaistaan kuukausittain Tutkihallintoa.fi-sivustolla.

  Valtiokonttori toimittaa kuukausikatsaukseen pohjautuvia tietoja muun muassa Tilastokeskukseen ja valtiovarainministeriöön. Tietojen pohjalta Valtiokonttori laatii myös analyysin, joka julkaistaan muutaama päivä Valtiontalouden kuukausikatsauksen julkaisun jälkeen. Seuraa Tutkihallintoa.fi-sivustoa, niin pysyt ajan tasalla tuoreimmista tiedoista.

  Haluatko saada tiedon uudesta julkaisusta suoraan sähköpostiisi?

  TILAA VALTIONTALOUDEN KUUKAUSIKATSAUS