Hyppää sisältöön

Valtiontalouden kuukausikatsaus

Valtiokonttori uudisti aiemmin Valtiontalouden kuukausitiedotteena tunnetun julkaisun tuottaa jatkossa entistä kattavampaa sisältöä tähän nyt uudella nimellä kulkevaan Valtiontalouden kuukausikatsaukseen. Oletko jo tutustunut uudistettuun katsaukseen ja sitä täydentävään analyysiin Tutkihallintoa.fi-sivustolla?

 • Analyysi täydentää katsausta

  Valtiontalouden kuukausikatsauksessa raportoidaan valtion talousarvion toteutumisesta, valtion tuotoista ja kuluista, varoista ja veloista sekä rahavirroista. Se sisältää muun muassa tasapainolaskelman, valtion tuotto- ja kululaskelman, valtion taseen ja valtiontalouden rahavirtalaskelman. Kuukausikatsauksen osana tuotetaan raportteihin perustuvaa analyysia, johon liittyvät kuviot julkaistaan myös Power BI -näkyminä.

  Valtiontalouden kuukausikatsaus tunnettiin aiemmin nimellä Valtiontalouden kuukausitiedote. Nimivaihdoksen lisäksi uudistuksessa parannettiin Power BI -näkymän saavutettavuutta. Valtiokonttori julkaisee Valtiontalouden kuukausikatsaukset ja sen raportteihin perustuvien lukujen analyysin Tutkihallintoa.fi-sivustolla.

  TUTUSTU VALTIONTALOUDEN KUUKAUSIKATSAUKSEEN

 • Miten katsaus laaditaan?

  Valtiontalouden kuukausikatsaus perustuu kirjanpitoyksiköiden (talousarviotalous) ja talousarvion ulkopuolisten valtion rahastojen (rahastotalous) kirjanpitotietoihin. Valtiokonttori yhdistelee kirjanpitotiedot kuukausikatsaukseksi, joka julkaistaan kuukausittain Tutkihallintoa.fi-sivustolla.

  Valtiokonttori toimittaa kuukausikatsaukseen pohjautuvia tietoja muun muassa Tilastokeskukseen ja valtiovarainministeriöön. Tietojen pohjalta Valtiokonttori laatii myös analyysin, joka julkaistaan muutaama päivä Valtiontalouden kuukausikatsauksen julkaisun jälkeen. Seuraa Tutkihallintoa.fi-sivustoa, niin pysyt ajan tasalla tuoreimmista tiedoista.

  Haluatko saada tiedon uudesta julkaisusta suoraan sähköpostiisi?

  TILAA VALTIONTALOUDEN KUUKAUSIKATSAUS

 • Yhteystiedot – valtion keskuskirjanpito

 • Lähetä sähköpostia

  kkp@valtiokonttori.fi

 • Ota meihin yhteyttä

  Ota yhteyttä, kun haluat lisätietoa esim. valtion tilinpäätöksestä, valtion talouden kuukausitiedotteesta, laskelmista tai valtuusseurannasta.