Hyppää sisältöön

Laina-asiakkaiden sähköinen asiointipalvelu

 • KIRJAUDU ASIOINTIPALVELUUN >

  Sähköisessä asiointipalvelussa arava- ja tuotekehityslaina-asiakkaat voivat tarkastella yhteisön lainatietoja. Palvelusta on saatavissa maksutta lainoihin liittyvät dokumentit kuten vuodenvaihteen tiliotteet sekä vakuus- ja talletustodistukset.

  Voit antaa oikeudet asiointipalveluun myös yhteisösi tilitoimistolle, jolloin tilitoimisto voi hakea palvelusta tiliotteet tilinpäätöstä varten.

  Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Palvelu tarvitsee seuraavat valtuudet, jotta kirjautuminen onnistuu:

  Asiakaskategoria: Talous ja rahoitus
  Valtuustyyppi: Asiointivaltuus
  Valtuusasiat: Luottojen ja vakuuksien katselu

  Tietoa valtuuksista löydät Suomi.fi -verkkosivuilta.

  Laina-asiakkaiden sähköisen asiointipalvelun käyttöohjeet löydät verkkosivultamme.

 • Käytön aloittaminen ja sisäänkirjautuminen

  Käytön aloittaminen

  Palvelu otetaan käyttöön Suomi.fi-tunnistuksella. Suomi.fi-tunnistus on julkisen hallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu, joka käyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Se on tietoturvallinen ja helppo käyttää. Tunnistustapoja ovat verkkopankkitunnistus, varmennekortti ja mobiilivarmenne. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti verkkopankkitunnistautumista.

  Huomioittehan, että kirjautuessanne palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla olette tunnistautuneet yksityishenkilönä. Tällöin Valtuudet -valikosta tulee valita kohta ”Asioi yrityksen puolesta”. Kun palveluun kirjaudutaan ensimmäistä kertaa yrityksen edustajana, tulee kirjautujan olla henkilö, jolla on voimassa oleviin rekisteritietoihin perustuva oikeus asioida yrityksen puolesta (kaupparekisterin mukainen edustamisoikeus). Tällainen henkilö voi kirjauduttuaan Suomi.fi-palveluun valtuuttaa lisää henkilöitä tai esimerkiksi tilitoimiston asioimaan yrityksen puolesta. Tilitoimisto tai muu taho voi myös itse pyytää oikeutta asioida yrityksen puolesta.

  Laina-asiakkaiden asiointipalvelu tarvitsee seuraavan valtuuden, jotta kirjautuminen onnistuu:

  Asiakaskategoria: Talous ja rahoitus
  Valtuustyyppi: Asiointivaltuus
  Valtuusasiat: Luottojen ja vakuuksien katselu
  Digi- ja väestötietovirasto: Yrityksen tai yhteisön puolesta asiointi >

  Neuvontaa yrityksille ja yhteisöille
  Digi- ja väestötietoviraston organisaatioiden asiakaspalvelu auttaa yrityksiä ja yhteisöjä Suomi.fi-palvelujen käytössä.
  puh. 0295 53 5115
  Tietoa organisaatioiden asiakaspalvelusta >

  Sisäänkirjautuminen

  Laina-asiakkaiden asiointipalveluun kirjaudutaan osoitteessa https://luottopalvelu.valtiokonttori.fi

  Palveluun kirjaudutaan Digi- ja väestötietoviraston tarjoamalla Suomi.fi-tunnistuksella.

  Jos sinulla on kirjautumiseen liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, ota yhteys Digi- ja väestötietovirastoon.

  Etusivu

  Etusivulta aloitat järjestelmän käytön kirjauduttuasi ensin sisään palveluun. Etusivulta näet lainatiedot, toimintovalikon vasemmalla ja asiakaspalvelun yhteystiedot alapalkissa. Palveluun liittyvät tiedotteet julkaistaan etusivulla.

  Valikko sijaitsee näytössä vasemmalla. Valikon avulla voit siirtyä järjestelmän eri toimintoihin. Etusivu-painikkeesta pääset aina järjestelmän aloitusnäyttöön. Muita toimintoja ovat Viestit, Muokkaa tietojasi ja Vaihda yritys. Toiminto Vaihda yritys on tarkoitettu yrityksen valtuuttamille asianhoitajille.

  Vaihda yritys -painike avaa sivun, jonka kautta näet listan valtuutuksen antaneista yrityksistä. Toiminto on tarkoitettu vain asianhoitajille.

 • Lainatietojen tarkastelu

  Yksittäisen lainan tiedot

  Yksittäisen lainan tietoihin pääset klikkaamalla listauksen Laina-linkkiä. Tilannepäivä kertoo, miltä ajankohdalta lainan saldotieto on.

  Lainan voi nimetä haluamallaan tavalla Muokkaa-painikkeen kautta. Sivun yläreunassa olevalla Lainat-painikkeella pääset yksittäisen lainan tiedoista takaisin etusivulle lainalistaukseen.

  Maksuerät-välilehti

  Maksuerät-välilehti näyttää lainan menneet ja tulevat maksuerät. Tulevat maksuerät ovat arvioita. Maksuerän määrä vahvistuu vasta silloin, kun korko on vahvistettu.

  Ylimpänä listalla näkyvät jo maksetut, menneet maksuerät.

  Korko vahvistettu -tieto (V-merkki) näkyy kyseisen maksuerän rivillä oikeassa laidassa.

  Jos lainalla on erääntyneitä maksueriä, ne näkyvät erikseen listan yläpuolella omassa osiossaan.

  Lainatiedot-välilehti

  Lainatiedot-välilehdellä näet lainan perustiedot, muun muassa myöntämispäivän, ensimmäisen noston päivämäärän sekä kokonaislaina- ajan.

  Raportit-välilehti

  Raportit-välilehdeltä löytyy lainan tiliote ja muut lainaan liittyvät dokumentit. Klikkaamalla listauksen Tiliote-linkkiä tiliote avautuu Officen Word-ohjelmassa, josta se on myös tulostettavissa.

  Omien tietojen muuttaminen

  Vasemman palkin toiminnolla Muokkaa tietojasi voit ilmoittaa laskutustietosi tai muuttaa yhteyshenkilön yhteystietoja. Valitse oikean alalaidan Muokkaa tietoja -painike.

  Päivitä tiedot ja valitse oikean alalaidan Talleta-painike.

  Viestien lähettäminen

  Viestit-toiminnon kautta voit viestiä kanssamme.

  Ylälaidan + Uusi viesti -kohdasta aloitat uuden viestin kirjoittamisen.

  Viestin lähettäminen viestitoiminnolla on tietoturvallinen tapa viestiä Valtiokonttorille.