Jos kunta myy omistamansa kiinteistön, mille palveluluokalle tämä raportoidaan ja mikä ero on seuraavien palveluluokkien ohjeistuksella: palveluluokka 5352 – Tilavuokrauspalvelut (tänne ohjataan kirjaamaan kunnan tilojen luovutusvoitot ja -tappiot) ja 5361 – Maaomaisuuden hallinta (tänne ohjataan kirjaamaan kiinteistöjen luovutusvoitot ja -tappiot)?

KohderyhmäKunta
AsiakirjatyyppiKysymys ja vastaus
Antopäivämäärä12.08.2020
KategoriatKoodistot, taksonomiat, luokituksetPalveluluokitus
YlläpitovastuuValtiovarainministeriö

Maaomaisuuden hallinta -palveluluokalle voi kohdistaa purkukustannukset silloin, kun ne eivät ole kohdistettavissa jollekin muulle palveluluokalle. Jos purkukustannukset aiheuttaa jokin muu palveluluokka, niin silloin ne voi kohdistaa sinne. Luovutusvoitot ja tappiot kirjataan tilavuokrauspalveluihin silloin, kun kyseessä on kunnan oma toimitila. Jos sen sijaan myydään kiinteistö, joka voi olla myös ilman rakennusta tai rakennus ei ole kunnan palvelukäytössä, luovutusvoitot ja tappiot kirjataan maaomaisuuden hallintaan. Asuntojen luovutusvoitot ja -tappiot raportoidaan Asuntojen vuokrauspalvelut -luokalla.

Kuntien ja kuntayhtymien automaattisen talousraportoinnin käsikirja (AURA) sisältää yleisiä ohjeita taulukkomallien käyttöön ja automaattisen raportoinnin sisällön tuottamiseen sekä raportointia selventäviä täsmennyksiä jokaiseen raportointikokonaisuuteen. AURA käsikirjan liite 5 sisältää Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus-excelin.

Ohjevideoita palveluluokista ja muista aiheista kuntien automatisoituun talousraportointiin liittyen löydät täältä.

Palveluluokista on pidetty webinaari kesäkuussa 2020, tallenne löytyy täältä.

Lisätietoja palveluluokituksesta >

Lisätietoja kuntatalouden palveluista >