Hyppää sisältöön

Valtiokonttorin kotisivut uudistuvat maaliskuussa

kuva uusista kotisivuista

Uusilla kotisivuillamme palvelut on koottu etusivulle neljään tunnistettuun pääryhmään. Lisäksi tarjolla on linkit tilastoihin ja valtionvelka-sivulle.

Valtiokonttorin kotisivuston keväällä 2018 alkanut uudistaminen on loppusuoralla. Tavoitteenamme on julkaista uudet sivut maaliskuun puolivälissä. Sivustojen sisällöntuotantoa on tehty kiivaaseen tahtiin ja sisältöjä käännetään parhaillaan. Huomaathan, että uusien sivujen julkaisun jälkeen linkitykset vanhoille sivuille eivät enää toimi. Otathan mahdollisissa ongelmatilanteissa yhteyttä meihin, niin ohjaamme sinut oikean tiedon äärelle.

Valtiokonttorin kotisivut osoitteessa valtiokonttori.fi uudistuvat täysin. Projektia on tehty kolmessa vaiheessa keväästä 2018 alkaen. Mukana työssä ovat olleet niin henkilöstöstä valitut projektiryhmän jäsenet kuin asiakasraati ja kansalaisetkin.

Uudistuksen tavoitteet

Tavoittelemme sivustouudistuksella parempaa asiakaskokemusta, avainsanoja ovat helppous, selkeys ja saavutettavuus. Yksi tavoitteemme oli hyödyntää jo olemassa olevaa tietoa, joten iso osa palveluidemme perustiedoista tuodaan rajapinnan kautta Suomi.fin tietokannasta.

Uuden konseptin mukaan toteutetun sivustouudistuksen myötä Valtiokonttorin verkkopalveluissa siirrytään perinteisistä verkkosivustoista kohti ”Valtion verkkokauppaa”, jossa tietoa suodatetaan ja kootaan palvelupaketeiksi verkkokauppamaailmasta lainatulla logiikalla.

Sivuston uusi rakenne

Palvelut on koottu etusivulle neljään tunnistettuun pääryhmään:

  • Korvaus- ja vahinkopalvelut
  • Rahoitus- ja lainapalvelut
  • Julkishallinnon palvelut
  • Muut palvelut

Palveluille on tunnistettu kolmenlaisia kohderyhmiä, jotka ovat samat kuin Suomi.fissä:

  • Henkilöasiakkaat
  • Viranomaiset
  • Yritykset ja yhteisöt

Palveluille on lisäksi annettu avainsanoja, jotka helpottavat oikean palvelun löytämistä.

Palvelusivun sisältö

Palvelusivulla sisältö on ryhmitelty välilehdille, joilla on yleistietoa, ohjeita ja hakulomakkeita ao. palveluun liittyen. Palvelusivun alalaidassa on aina kyseisen palvelun asiakaspalvelun yhteystiedot. Oikeassa palstassa voi lisäksi olla usein kysyttyä -palsta tai muuta mahdollista asiaan liittyvää.

Sivuston muu sisältö

Palveluiden lisäksi sivustolla julkaistaan toki myös mm. uutisia, tilastoja, julkaisuja sekä muuta tietoa Valtiokonttorista.

Lisätietoja uudistuksesta: viestinta@valtiokonttori.fi

◄ Kaikki uutiset