Hyppää sisältöön

D9-tiimi ylitti tavoitteensa

Valtiokonttorin D9-digitiimi teki kahdessa vuodessa lähes 100 toimeksiantoa. Tiimi muun muassa lanseerasi design sprintit valtionhallintoon ja käytti palvelumuotoilun menetelmiä kiperien yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen seuraavan hallituksen ohjelman taustamateriaalin tuottamisessa.

D9-digitiimi perustettiin tukemaan valtionhallinnon asiakaslähtöistä digitaalista muutosta. Tiimin tavoitteena oli antaa virastoille käytännön apua poikkihallinnollisten, asiakaslähtöisten ja helppokäyttöisten julkisten digipalveluiden rakentamisessa.

– Suoraviivaisesti projekteihin mukaan meno on ollut hyvä sekä toimiva tapa ja on ollut mahtavaa päästä palvelumuotoilijana kehittämään valtionhallinnon konsepteja ja palveluita, sanoo palvelumuotoilun suunnittelija Laura Järveläinen.

D9-tiimin asiakkaat kokivat vahvuudeksi sen, että tiimi oli valtion sisäinen, neutraali ja luotettava toimija. Tiimin toiminta-ajatuksena oli olla ketterä nopean toiminnan joukko, joka tukee valtionhallinnon digihankkeita sekä strategisesti että operatiivisesti.

– Uskon, että työn varsinainen tulos nähdään myöhemmin ja työmenetelmät näkyvät pitkällä aikavälillä hallinnon modernisointina, sanoo tiimin johtava palveluarkkitehti Janne Pulkkinen.

Valtiokonttorin pääjohtajan Timo Laitisen mielestä tiimin työ on otettu ilolla vastaan eripuolella valtionhallintoa.

– Ulkopuolinen arviokin vahvisti sen, että tiimi ja sen työ oli hyvää ja tuloksellista, sanoo Laitinen.

Loppuraportissa on kuvattu tiimin toimeksiantoja ja tiimin asiakaslähtöistä työskentelytapaa. Esimerkiksi asiakasprojektien tuloskorteista voi yhdellä silmäyksellä nähdä haasteet, työmenetelmät, ratkaisun ja tiimin suositukset.

Digitalisaation tuki jatkuu Väestörekisterikeskuksessa

Julkishallinnon digiloikan tukemiseksi Väestörekisterikeskus perustaa tammikuussa 2019 uuden palvelun, joka pohjautuu D9-kokeiluun. Uuden palvelun tavoitteena on lisätä asiakaslähtöinen kehittäminen pysyväksi osaksi valtiohallinnon toimintaa.

◄ Kaikki uutiset