Hyppää sisältöön

Asevelvollisille ohjevideo tapaturman varalle

Varusmiesliitto ja Valtiokonttori ovat tehneet viestintäyhteistyötä vuodesta 2015 saakka. Yhteistyön tavoitteena on, että jokainen asevelvollinen tuntee oikeutensa korvauspalveluihin jos palveluksen aikana on sattunut esim. onnettomuus. Asepalveluksen aikana sairaus- ynnä muista kuluista vastaa puolustusvoimat, palveluksesta vapautumisen jälkeen Valtiokonttori.

Yhteistyön tuloksena on syntynyt artikkeleita Varusmieslehteen ja Varusmiesliiton verkkosivuille sekä haastatteluvideoita. Uusin tuote on asevelvollisille suunnattu video siitä, miten tulee menetellä, jos palvelusaikana henkilölle sattuu tapaturma tai henkilö sairastuu palvelussairauteen ja vaivat jatkuvat palveluksen jälkeen.

Videolla käydään muutamassa minuutissa läpi asiakaspolku jota seuraten asevelvollinen saa tapaturma- tai sairausasiansa hoidetuksi mahdollisimman joustavasti Valtiokonttorin kanssa.

Videon neuvoja noudattavat sekä aseellisen palveluksen suorittajat että siviilipalvelusmiehet.

Vakuutettu myös vapaalla

Asevelvollisen on hyvä muistaa, että palvelusaikana hän on vakuutettu myös vapaa-ajalla. Jos tapaturma sattuu vapaa-aikana tai viikonloppuvapailla ja vaiva jatkuu palveluksesta vapautumisen jälkeen, hoitokuluista voi hakea korvausta Valtiokonttorista.

Tutustu asiakaspolkuvideoon tästä (tekstityksen saat näkymään näyttöruudun oikeasta alalaidasta näppiksen kuvasta) >

 

◄ Kaikki uutiset