Hyppää sisältöön

Webinaari: Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus (uusinta)

16.06.2020 14:00-16:00

Järjestäjä:Valtiokonttori
Paikka:

Teams

Mitä raportoidaan yleishallinnon palveluluokalla? Mitä tukipalvelut pitävät sisällään? Miten erittelemättömiä palveluluokkia tulee käyttää? Mille palveluluokalle avustukset kohdistetaan? Näihin ja muihin kysymyksiin saat vastauksen Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus -webinaarissa.

Kiinnostus perjantaina 5.6.2020 järjestettyä Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus -webinaaria kohtaan yllätti meidät, emmekä valitettavasti olleet varautuneet niin suureen osallistujamäärään. Teamsin maksimikapasiteetti tuli nopeasti täyteen, eivätkä kaikki halukkaat valitettavasti tästä johtuen päässeet mukaan. Olemme pahoillamme ulkopuolelle jääneille aiheutuneesta harmista! Järjestämme nyt uuden vastaavan webinaarin tiistaina 16.6.2020 klo 14.00-16.00.

Kysymyksiin ovat vastaamassa Minnamaria Korhonen Kuntaliitosta, Atte Virtanen Valtiokonttorista, Petra Kokko Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä Leena Matilainen ja Seppo Hänninen Opetushallituksesta. Valmistautuessasi kuntasi palveluluokituksen mukaiseen raportointiin sinulle on varmasti herännyt konkreettisia kysymyksiä siitä, mille palveluluokalle kunnan eri toiminnot ja tehtävät tulee kohdistaa. Nyt sinulla on tilaisuus kysyä ne kaikki ja samalla kuulet, mikä muita on askarruttanut.

Kysymyksiä voi toimittaa ennakkoon 15.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen kuntadata@valtiokonttori.fi.

Mikäli et päässyt edellisellä kerralla mukaan, tervetuloa kuulemaan ja kysymään palveluluokituksista! Webinaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja se on katsottavissa jälkikäteen tallenteena.

Webinaarin ohjelma ja esitysmateriaalit (PDF):

Katso webinaarin tallenne >

Mistä on kyse?

Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus korvaa aiemman Tilastokeskuksen tehtäväluokituksen. Luokitus koskee kuntien ja kuntayhtymien palveluita vuodesta 2021 alkaen.

Yhtenäisten ja yhteisten luokitusten avulla luodaan paremmat edellytykset julkisen hallinnon toiminnan ja tuottavuuden kehittymisen arvioinnille, kuntien väliselle vertailulle sekä kuntien sisäiselle toimintojen väliselle vertailukehittämiselle. Taloustiedon saaminen palvelukohtaisesti on edellytys tuottavuuden arvioinnille. Jatkossa muita tietoja, kuten suoritetietoja, voidaan yhdistellä taloustietojen kanssa.

Palveluluokitusta hyödynnetään erilaisissa käyttötarkoituksissa toimijasta riippuen. Kuntien palveluluokitusta käytetään pääasiassa kansallisessa ohjauksessa, tilastoinnissa sekä talouden tunnuslukujen esittämisessä kuntien ja kuntayhtymien käyttötalouden tulojen ja menojen sekä investointien luokitteluun.

Palveluluokitusta voidaan hyödyntää kaikissa kunnissa ja kuntayhtymissä. Luokituksen mukaisella talousraportoinnilla on vaikutusta kuntien valtionosuuksiin kustannustenjaon tarkistuksen kautta. Kuntien taloustietoa käytetään myös mm. kuntien edunvalvonnassa. Kunnat voivat hyödyntää luokitusta palveluidensa järjestämisen suunnittelussa, ohjauksessa ja seurannassa, palveluiden tuotteistamisessa sekä kuntien välisessä vertailussa.

Muuta aiheeseen liittyvää