katri.kanerva@valtiokonttori.fi
0295 503 364

[#töissävaltiolla]

Katri Kanerva

Taloushallintoasiantuntija, Valtiokonttori

Katri Kanerva on Vastuullisuus näkyväksi -hankkeen koordinoija ja työskentelee Valtiokonttorissa Talous, tieto ja työelämä -toimialalla taloushallintoasiantuntijana. Katrin työpöydältä löytyy vastuullisuusraportoinnin kehittämisen lisäksi erilaisia valtion taloushallinnon ohjaus- ja kehittämistehtäviä. Hän osallistuu tiiviisti valtion vuosittaiseen talousraportointiin laatimalla kahdesti vuodessa julkaistavat valtion kokonaislaskelmat ja osallistumalla valtion tilinpäätöksen laadintaan.

Taloushallinnossa Katria kiehtoo monipuolisuus – talous kytkeytyy tiiviisti lähes kaikkeen yhteiskunnalliseen toimintaan. Talousraportoinnin rikastaminen yhdistelemällä perinteiseen taloushallintoon muita elementtejä, extra-financial information, parantaa kokonaiskäsitystämme valtion toiminnasta yhteiskunnan eri osa-alueilla. Erityisen ajankohtainen esimerkki tästä on valtion vastuullisuusraportointi. Katri on innoissaan vastuullisuusraportoinnin laajenemisesta valtiolla erityisesti siksi, että sen avulla paitsi tuodaan olemassa oleva vastuullisuustyö näkyväksi, myös mahdollisesti löydetään uusia näkökulmia valtion ydintehtävien toteuttamiseen.

Yhteiskunnan ja valtion nykyajassa kohtaamat haasteet vaativat paitsi syväluotavaa asiantuntijuutta, myös eri alojen voimien yhdistämistä. Katri uskoo, että ongelmanratkaisussa tulee entistä enemmän keskittyä eri näkökulmien yhteen tuomiseen parhaimpien ratkaisujen löytämiseksi. Kokonaiskuvaa on vaikea koota hajallaan olevasta raportoinnista.