To the State Treasury’s homepagesTill Statskontorets hemsidorValtiokonttorin kotisivustolle

Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska

Sisältö

Valtio Expoa valmistellaan – ilmoittautuminen alkanut (11.2.)

VK Valtio_Expo_11022016

Seuraava Valtio Expo järjestetään tiistaina 17. toukokuuta Marina Congress Centerissä. Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli 1400 valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajan edustajaa, ja myös tänä vuonna paikalle odotetaan yhtä runsasta yleisöä.

Tapahtuman vieraat ovat saaneet ennakkokutsun tällä viikolla, ja samalla vieraiden ilmoittautuminen on alkanut. Huomaathan, että Valtio Expo on valtionhallinnon sisäinen tapahtuma.
 
Ilmoittaudu tapahtumaan >>

Osastopaikat jaettu – näyttelyalue uudistuu (9.12.)

VK ValtioExpo_portaat

Vuoden 2016 Valtio Expoon on ilmoittautunut jo 70 näytteilleasettajaa, joiden osastopaikat on juuri jaettu. Oman organisaatiosi osastopaikan ja naapuriosastosi voit tarkistaa täältä.

Tapahtuman näyttelyaluetta uudistetaan siten, että myös yläkerran Fennia I -sali muutetaan näyttelyalueeksi. Tilassa on tarkoitus järjestää myös lounasbuffet sekä tarjoilla aamu- ja iltapäiväkahvit. Näin yläkerran tiloihin saadaan lisää avaruutta ja siirtyminen paikasta toiseen on helppoa.

Uudistetun näyttelyalueen myötä messuvieraat voivat rauhassa tutustua näytteilleasettajien osastoihin ja verkostoitua valtionhallinnon yhteistyökumppaneiden kanssa kahvia ja lounasta nauttiessaan.

Vuoden 2016 näyttelyalueen kartan löydät myös sivulta Tietoa näytteilleasettajille.

Valtio Expo 2016 – teemana tuottavuus (25.11.2015)

HK ValtioExpo_2016_teema

Valtionhallinnon suurin vuotuinen verkostoitumistapahtuma Valtio Expo järjestetään 17.5.2016 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Vuonna 2016 tapahtuman teemana on tuottavuus.

”Tuottavuuden jatkuva kehittäminen on juuri nyt erityisen tärkeää valtiolla ja koko julkisella sektorilla. Meillä on myös erinomainen hetki hyödyntää digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia tässä asiassa”, Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen sanoo.

”Tämä kuitenkin edellyttää hyvää muutosjohtajuutta, uuden oppimista, uudenlaista ajattelua prosessien kehittämisessä ja aivan uudenlaista yhteistyötä ylitse hallinnonalarajojen. Tässä on hyviä syitä osallistua Valtio Expoon.”

Ohjelmassa on luvassa runsaasti ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja henkilöstö-, talous- ja ICT-aiheista tuottavuuden näkökulmasta. Tapahtuman yhteydessä jaetaan myös Kaiku-teko 2016 -kilpailun palkinto ja kunniamaininnat.

Vuonna 2015 Valtio Expo teki yleisöennätyksensä, kun tapahtumaan osallistui yli 1400 valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajien edustajaa. Ensi vuoden tapahtumaan on ilmoittautunut jo 70 näytteilleasettajaa. Jäljellä on vielä muutama näytteilleasettajapaikka.

Tapahtuman ilmoittautuminen alkaa ensi keväänä. Tapahtumaan liittyvää uutisointia voit seurata mm. Valtio Expon kotisivuilla sekä Facebookissa www.facebook.com/valtioexpo. Twitterissä tapahtumasta viestitään aihetunnisteella #valtioexpo. Tervetuloa keskustelemaan!

Näytteilleasettajien ilmoittautuminen hyvässä vauhdissa (16.9.2015)

Valtio Expon näytteilleasettajat

Valtio Expon näytteilleasettajien ilmoittautuminen on pyörähtänyt reippaasti käyntiin, sillä kahdessa viikossa jo yli 50 paikkaa 70:stä on varattu.

Ensimmäisenä paikkansa varmisti Maanmittauslaitos, joka on ollut Valtio Expossa näytteilleasettajana jo vuodesta 2012. Vuoden 2016 tapahtuma on MLL:lle siis järjestyksessään viides.

Mikä näytteilleasettajan näkökulmasta on tapahtuman parasta antia?

− Parasta Valtio Expossa on uusien ja vanhojen yhteistyökumppaneiden kohtaaminen. Paikalla on parhaat kohderyhmät ja mielenkiintoinen ohjelma, Maanmittauslaitoksesta kerrotaan.
 
Vuoden 2016 Valtio Expoa ja messuohjelmaa suunnitellaan parhaillaan. Millaisia odotuksia Maanmittauslaitoksella on tapahtumalle?
 
− Odotamme kovasti tapaavamme mm. tiedon loppukäyttäjiä. Kartta on loistava alusta visuaalisen tiedon esittämiseen, MLL:n ständillä työskentelevät kertovat palvelustaan.
 
Mikäli mielit Valtio Expon näytteilleasettajaksi, toimi ripeästi ja ilmoittaudu mukaan tästä  >>
 

Seuraava Valtio Expo järjestetään 17.5.2016  (19.8.2015)

VK Valtio Expo uutinen, VK Valtio Expo uutinen


Valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma Valtio Expo järjestetään seuraavan kerran tiistaina 17. toukokuuta 2016 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Valtiokonttorin järjestämä messutapahtuma esittelee valtionhallinnon ajankohtaisimmat aiheet ja tarjoaa verkostoitumispaikan valtionhallinnon asiantuntijoille.

Vuonna 2015 Valtio Expo teki yleisöennätyksensä, ja tapahtumaan osallistui yli 1400 valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajien edustajaa. Tapahtumassa oli mukana myös reilu 70 näytteilleasettajaa, jotka esittelivät palvelujaan valtionhallinnolle.

Näytteilleasettajien ilmoittautuminenvuoden 2016 Valtio Expoon käynnistyy tiistaina 1.9.2015 klo 9. Varmista paikkasi tapahtumassa ja ilmoittaudu mukaan heti ilmoittautumisen avauduttua.

Nopeimmat ilmoittautujat voivat varata tapahtumasta tietoiskun ja esittää toiveita osastopaikastaan. Pyrimme huomioimaan toiveet mahdollisuuksiemme mukaan. Tietoiskuja on rajattu määrä, ja ne varataan näytteilleasettajille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Näytteilleasettajan osallistumismaksu on 2400 euroa + alv ja tietoiskun hinta on 900 euroa + alv. Lisäksi WS-Expogroup laskuttaa kaikilta näytteilleasettajilta osaston vuokran ja mahdolliset muut erikseen tilattavat palvelut (esim. osaston rakentaminen).

Nähdään Valtio Expossa!

Lisätietoja: asiakaspäällikkö Ismo Tikka, puh. 050 409 4032 valtio.expo(at)valtiokonttori.fi

www.valtioexpo.fi
www.facebook.com/valtioexpo

Sähköistä tunnelmaa Valtio Expossa (21.5.2015)

Valtiokonttori järjesti paikkansa vakiinnuttaneen Valtio Expon jo seitsemättä kertaa 19. toukokuuta. Aurinkoinen sää saatteli Marina Congress Centeriin arviolta yli 1400 tapahtuman teemasta, digitalisaatiosta, kiinnostunutta valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajan edustajaa.

Ohjelmassa oli runsaasti puheenvuoroja ja tietoiskuja, jotka kietoutuivat digitaalisuuden ympärille. Päivän avasi Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, joka toivotti valtionhallinnon edustajat ja näytteilleasettajat lämpimästi tervetulleiksi ja toivoi päivän tuottavan verkostoitumisen myötä uusia kontakteja, avauksia ja oppimista, jotta suomalaista valtionhallintoa voidaan kehittää 2020-luvulle.

– Meillä on tähän kaikki edellytykset. On hyvää osaamista sekä organisaatiot, jotka ovat pikkuhiljaa kehittyneet siten, että me voimme viedä digitalisaatiota eteenpäin. Hyödynnetään se avoimin mielin.

Valtio Expo 2015

Yleisöennätys ja paljon uutta

Päivän ehdittyä puoliväliin tapahtuman järjestäjät asiakaspäällikkö Ismo Tikka ja henkilöstöhallinnon asiantuntija Laura Salmi pysähtyivät hetkeksi kertomaan tunnelmiaan tapahtuman kulusta.

– Lattiatuntuman mukaan kävijämäärä on aikaisempiin vuosiin nähden nyt suurin, sekä vieraissa että näytteilleasettajissa. Joka salissa tuntuu olevan vieraita ja ständeillä porukkaa, kuvaili Tikka.

– Ihmisiä tuli nyt isommissa ryppäissä kuin aiemmin, ja jono ylsi hetkittäin ulos asti. Ilmoittautuminen sujui kuitenkin hyvin, totesi Salmi tyytyväisenä.

Mukana oli myös useita aiempiin vuosiin verrattuna uusia elementtejä. Tällaisia olivat mm. valtion palveluntuottajien yhteisosasto sekä kaksi ”varjotapahtumaa”: työsuojeluaamiainen ja sotilaan turvaverkko -tapahtuma, johon oli kutsuttu asiantuntijoita ministeriöistä, Puolustusvoimista ja Valtiokonttorista sekä etujärjestöjä ja median edustajia. Alakerran Mutkatonta asiaa -lavakin pystytettiin nyt ensimmäistä kertaa.

– Uusi lava täydensi hyvin muuta messuohjelmaa ja toi lisää sähköistä tunnelmaa alakertaan, Salmi kuvaili.

– Lava sai myös näytteilleasettajilta kiitosta: tunnelma ei kuulemma pääse väsähtämään, kun on koko ajan ohjelmaa, jota
seurata, lisäsi Tikka.

Kaiku-palkinto Salpausselän syyttäjänvirastolle

VK Kaiku-palkitut, VK Kaiku-palkitut

Messupäivän huipensi uusi ohjelmanumero Sähköistä tunnelmaa -talk show, jonka yhteydessä Timo Laitinen jakoi Kaiku-palkinnon vuoden parhaalle työpaikalle työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. Tänä vuonna Kaiku-palkinnon sai Salpausselän syyttäjänvirasto systemaattisesta kehittämistyöstä lämpimän ja tuloksellisen työkulttuurin luomiseksi. Kaiku-kunniamaininnan sai Suomen ympäristökeskus. SYKE:n kunniamaininta on tunnustus hyvän kehitystyön jatkamisesta myös vuonna 2009 saavutetun Kaiku-palkinnon jälkeen.

Palkintojen jaon jälkeen starttasi talk show, jossa Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ja lastenkirjailija ja koodausaktivisti Linda Liukas keskustelivat mm. digitaalisuudesta ja sen merkityksestä itselleen. Talk show’ta isännöi André Noël Chaker, joka kertoi show’n jälkeen tunnelmiaan Valtio Exposta.

– Kaikki sujui loistavasti! Olen yllättynyt, kuinka avomielisiä kaikki ovat. Ihmiset haluavat oppia uutta ja ovat erittäin avoimia. On ihana kuulla, että myös julkisella puolella on näin hyvä meno päällä, Chaker iloitsi.

Tapahtuman esitysmateriaaleja on mahdollista katsella myöhemmin Valtio Expon verkkosivuilla.

Timo Laitisen avauspuhe >>

Valtio Expo 2015: Valtionhallinto digitalisoituu  (19.5.2015)

Valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma Valtio Expo järjestetään tänään tiistaina 19.5.2015 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Vuoden 2015 teemana on digitaalisuus. Jo seitsemättä kertaa pidettävään tapahtumaan osallistuu tänäkin vuonna noin 1 400 valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajien edustajaa.

Valtio Expon puheenvuorot ja tietoiskut kietoutuvat digitaalisuuden ympärille. Valtion tarjoamissa palveluissa ja asioinnissa tavoitellaan mutkattomuutta, minkä digitaalisuus osaltaan mahdollistaa. Ohjelmassa on runsaasti puheenvuoroja ja tietoiskuja valtionhallinnon ajankohtaisista aiheista.

Valtiokonttorin pääjohtajan Timo Laitisen mukaan Valtio Expon järjestävä Valtiokonttori on kovaa vauhtia muuttumassa Digi-Valtiokonttoriksi.

– Digitalisoimme perustoimintojamme ja samalla parannamme asiakaspalvelua ja edistämme tuottavuutta. Se edellyttää meiltä paljon uuden oppimista ja uusia ajattelutapoja, jotta saavutettavissa olevat hyödyt toteutuvat. Uskon, että tässä myös onnistumme, Timo Laitinen sanoo.

Koko valtionhallinnossa siirryttiin käyttämään uudistettua Valtiolle.fi-rekrytointipalvelua 20.4. Uuden järjestelmän myötä virastot voivat toteuttaa koko rekrytointiprosessin sähköisesti, sillä nyt myös sisäisen liikkuvuuden vaihe on osa järjestelmää. Tasan kuukauden käytössä ollut uudistettu palvelu esittäytyy myös Valtio Expossa.

Valtiokonttorin myöntää vuosittain Kaiku-palkinnon tunnustuksena sellaiselle valtion organisaatiolle tai työyhteisölle, joka on suunnitelmallisesti ja tuloksia tuottavasti kehittänyt työhyvinvointia ja työsuojelua. Palkinto annetaan Valtio Expossa iltapäivällä.

Valtio Expossa verkostoidutaan – ilmoittaudu mukaan! (2.4.2015)

Timo Laitinen, 2014

Tänä vuonna Valtio Expon teemana on digitaalisuus. Pääjohtaja Timo Laitisen mukaan Valtio Expon järjestävä organisaatiokin on muuttumassa Digi-Valtiokonttoriksi.

Valtio Expo -tapahtuma järjestetään jälleen 19. toukokuuta Marina Congress Centerissä Helsingissä. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo 600 valtionhallinnon asiantuntijaa ja päättäjää sekä yli 70 näytteilleasettajaa. Ohjelmassa on runsaasti puheenvuoroja ja tietoiskuja valtionhallinnon ajankohtaisista aiheista. Tämän vuoden teemana on digitaalisuus, joka osaltaan mahdollistaa valtion tarjoamien palveluiden ja asioinnin mutkattomuuden.

Valtiokonttorin pääjohtajan Timo Laitisen mukaan Valtio Expon järjestävä Valtiokonttori onkin kovaa vauhtia muuttumassa Digi-Valtiokonttoriksi. ”Digitalisoimme perustoimintojamme ja samalla parannamme asiakaspalvelua ja edistämme tuottavuutta. Se edellyttää meiltä paljon uuden oppimista ja uusia ajattelutapoja, jotta saavutettavissa olevat hyödyt toteutuvat. Uskon, että tässä myös onnistumme”, Laitinen sanoo.

Messupäivän huipentaa iltapäivän ohjelmauutuus Sähköistä tunnelmaa -talk show. Talk show’n yhteydessä jaetaan myös Kaiku-palkinnot valtion parhaille työpaikoille työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. Tuoretta voittajaorganisaatiota haastattelee talk show -isäntä André Noël Chaker.

Laitinen toivottaa kaikki valtionhallinnon päättäjät ja asiantuntijat tervetulleiksi kuuntelemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Teemana digitaalisuus (16.1.2015)

Vuoden 2015 teemana on digitaalisuus. Puheenvuorot ja tietoiskut kietoutuvat digitaalisuuden ympärille. Valtion tarjoamissa palveluissa ja asionnissa tavoitellaan mutkattomuutta, minkä digitaalisuus osaltaan mahdollistaa.

Tapahtuman ajankohta 19.5.2015 on mielenkiintoinen, sillä eduskuntavaalit on pidetty ja uusi hallitus aloittelee työtään. Valtio Expon tienoilla hallitusohjelma on valmistumassa ja sen vaikutukset valtionhallintoon ovat hahmottumassa. Jännitystä siis politiikassa, toivottavasti myös Expossa.

- Tavoitteenamme on  säilyttää intensiteetti koko tilaisuuden ajan; vahva aloitus ja lopetus. Tapahtuman halutaan innostavan ja inspiroivan kävijöitä, luonnehtii Valtiokonttorin  Ismo Tikka tapahtuman tuntoja tammikuussa 2015.

Viime vuoden Valtio Expo sai hyvää palautetta kävijöiltä. Tapahtuma koettiin työn kannalta hyödylliseksi, esitykset olivat mielenkiintoisia, järjestelyt sujuivat hyvin ja tapahtumassa oli helppo verkostoitua. Yleisarvosanaksi tapahtuma sai kouluarvosanalla 8,4. Kehitettävääkin on. Tapahtuma koettiin ohjelmaltaan osin rönsyileväksi ja sitä koettiin oleva liikaakin. Palautteen pohjalta vuoden 2015 ohjelmaa kiteytetään ja tiivistetään. Ohjelma julkaistaan helmi-maaliskuusa.