Tuotto-obligaatiot

Valtiokonttori laskee liikkeeseen erityisesti kotitalouksille suunnattuja tuotto-obligaatioita. Tuotto-obligaatioiden liikkeeseenlaskujen ajankohdat ovat riippuvaisia markkinatilanteesta. Valtiokonttori laski tuotto-obligaatioita viimeksi liikkeeseen toukokuussa 2011.

Erikseen ilmoitettavina merkintäaikoina tuotto-obligaatioita voi merkitä Valtiokonttorissa puhelimitse sekä pankkien konttoreissa ja pankkien Internet-sivuilla.

Tuotto-obligaatioiden pienin sijoitettava määrä on ollut 1 000 euroa.  Laina-ajan päätyttyä lainan pääoma maksetaan yhdellä kerralla takaisin. Kiinteä korko maksetaan sijoittajalle vuosittain. Korkotulosta peritään lähdevero.

Tuotto-obligaatioiden emissiokurssi on vaihtuva ja sijoituksen tuotto määräytyy merkintäpäivän emissiokurssin mukaan. Emissiokurssin ollessa alle 100 prosenttia lainan todellinen tuotto on kuponkikorkoa suurempi. Yli 100 prosentin emissiokurssilla todellinen tuotto on kuponkikorkoa pienempi.

Tuotto-obligaatioiden merkitsijällä tulee olla henkilökohtainen arvo-osuustili. Obligaatioista erääntyvä korko ja pääoma maksetaan automaattisesti eräpäivänä arvo-osuustiliin liittyvälle rahatilille. Arvo-osuustilinpitäjät pitävät tilejä kaupallisin perustein ja ne perivät palveluistaan hinnastojensa mukaisen palkkion.

Lisätietoja tuotto-obligaatioista osoitteessa www.valtionvelka.fi/tuotto-obligaatiot.

Julkaistu 23.11.2012 klo 13.23 , päivitetty 19.4.2016 klo 14.50
Suomeksi   På svenska

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot