Kun vastaanotat laskuja valtiolta

TH Verkkolaskutus, kuvituskuva 1

Yrityksille

Valtion virastoilla on valmius lähettää verkkolaskuja yrityksille. Verkkolaskujen mukana voidaan lähettää myös liitteitä. Mikäli haluat siirtyä paperilaskun vastaanoton sijasta verkkolaskuun, olethan yhteydessä laskuttavaan virastoon.

Jos käytät välittäjänä pankkia ja saat virastolta liitteellisiä laskuja, ilmoitathan liitteen vastaanottovalmiudesta verkkolaskun mukana laskuttavalle virastolle. Muussa tapauksessa saat liitteellisen laskun paperipostissa.

Ohessa lista valtion virastoista sekä sähköpostiosoitteista, joihin voit ilmoittaa yrityksesi verkkolaskuosoitteen/-osoitteet sekä tiedon siitä, voitko vastaanottaa verkkolaskujen mukana liitteitä. Ilmoituksesta tulee ilmetä yrityksesi tietojen lisäksi laskuttavan viraston nimi sekä mahdollinen asiakkuuteen liittyvä tarkenne, esimerkiksi asiakasnumero.

Huom. Lista on päivityksessa, joten voi lähettää tiedon laskutusosoitteen muutoksesta verkkolaskutus@valtiokonttori.fi sähköpostiin.

Mikäli haluat laskulle tilausnumeron, sopimusnumerot, tiliöintitiedot tai työmaatiedon, ilmoitathan tämän kohdistustiedon laskuttavalle virastolle.

Valtio ei lähetä laskuja sähköpostin liitteenä.

Lisätietoja: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Kuluttajille

Kuluttajana sinulla on ollut mahdollisuus vastaanottaa e-laskuja Trafin ajoneuvoveroista, Viestintäviraston radiotaajuusmaksuista ja Verohallinnon kiinteistöveroista jo usean vuoden ajan. Verohallinnon jäännösverot on lisäksi mahdollista saada e-laskuna. Myös muut valtion virastot tulevat tarjoamaan e-laskua vuoden 2016 aikana.

Saat e-laskun käyttöön tilaamalla sen oman verkkopankkisi kautta. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius lähettää e-laskuja. E-laskun tilaamisen yhteydessä valtiolla käytetään tunnistustietona pääsääntöisesti henkilötunnusta.

E-laskun hyötynä on se, että lasku tulee suoraan verkkopankkiin. Laskutiedot ovat valmiina eikä esimerkiksi tili- ja viitenumeroita tarvitse syöttää käsin. Toistuville laskuille on mahdollista laittaa verkkopankissa automaattinen hyväksyntä.

Lista valtion virastoista, joilta on mahdollisuus saada e-lasku >

Lisätietoja: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Julkaistu 12.5.2016 klo 12.07 , päivitetty 2.5.2017 klo 9.33
Suomeksi   På svenska

Takaisin sivun alkuun