Kun vastaanotat laskuja valtiolta

TH Verkkolaskutus, kuvituskuva 1

Yrityksille

Valtion virastoilla on valmius lähettää verkkolaskuja yrityksille. Verkkolaskujen mukana voidaan lähettää myös liitteitä. Mikäli haluat siirtyä paperilaskun vastaanoton sijasta verkkolaskuun, olethan yhteydessä laskuttavaan virastoon.

Jos käytät välittäjänä pankkia ja saat virastolta liitteellisiä laskuja, ilmoitathan liitteen vastaanottovalmiudesta verkkolaskun mukana laskuttavalle virastolle. Muussa tapauksessa saat liitteellisen laskun paperipostissa.

Ohessa lista valtion virastoista sekä sähköpostiosoitteista, joihin voit ilmoittaa yrityksesi verkkolaskuosoitteen/-osoitteet sekä tiedon siitä, voitko vastaanottaa verkkolaskujen mukana liitteitä. Ilmoituksesta tulee ilmetä yrityksesi tietojen lisäksi laskuttavan viraston nimi sekä mahdollinen asiakkuuteen liittyvä tarkenne, esimerkiksi asiakasnumero.

Virastojen sähköpostiosoitteet laskutusosoitetietojen ilmoittamiseen > 

Mikäli haluat laskulle tilausnumeron, sopimusnumerot, tiliöintitiedot tai työmaatiedon, ilmoitathan tämän kohdistustiedon laskuttavalle virastolle.

Valtio ei lähetä laskuja sähköpostin liitteenä.

Lisätietoja: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Kuluttajille

Kuluttajana voit vastaanottaa e-laskuja muun muassa Trafin ajoneuvoveroista, Viestintäviraston radiotaajuusmaksuista sekä Verohallinnon kiinteistö- ja jäännösveroista. Myös muut valtion virastot tarjoavat e-laskua.

E-lasku on helppo ja virheetön tapa maksaa lasku ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku.

Saat e-laskun käyttöön tilaamalla sen oman verkkopankkisi kautta. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius lähettää e-laskuja. E-laskun tilaamisen yhteydessä valtiolla käytetään tunnistustietona pääsääntöisesti henkilötunnusta.

Kun tilaat paperilaskun sijaan e-laskun, laskun tiedot saapuvat verkkopankkiisi automaattisesti. Jos haluat, saat ilmoituksen laskun saapumisesta verkkopankin lisäksi sähköpostiin tai tekstiviestillä. Verkkopankissa tarkistat laskun tiedot ja tarvittaessa hyväksyt ne. E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. Halutessasi voit myös asettaa esimerkiksi säännölliset laskut menevän maksuun automaattisesti.

Tee sinäkin ekoteko ja vastaanota laskusi e-laskuina.Suosi e-laskua

Lista valtion virastoista, joilta on mahdollisuus saada e-lasku > 

Lisätietoja: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Julkaistu 12.5.2016 klo 12.07 , päivitetty 2.6.2017 klo 15.21
Suomeksi   På svenska   In English

Takaisin sivun alkuun