Suomi.fi-maksujen käyttöönotot jatkuvat  (20.10.2017)

TH Suomi.fi-maksut logo

Suomi.fi-maksut palvelun käyttöönotot jatkuvat. Trafi ja MML toimivat palvelun pilottiorganisaatioina ja aloittivat käyttöönoton jo kesäkuussa. Turun kaupunki aloitti pilotoinnin lokakuussa.

”Varkauden kaupunki otti palvelun käyttöönsä 15.9. ja Paimio 26.9. Molemmissa kunnissa Maksut-palvelu on integroitu verkkokauppaan, jossa kuntalaiset voivat ilmoittautua ja ostaa esim. kansalaisopistopalveluita.”, kertoo käyttöönotoista vastaava projektipäällikkö Kirsi Launomaa.

Sipoon kunta ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ovat ottaneet palvelun käyttöönsä syyskuun lopussa ja Vaasan kaupunki lokakuun alussa. Lokakuun aikana palvelun ottavat käyttöönsä myös Opetushallitus ja Jyväskylän kaupunki.

”Parhaillaan 12 kuntasektorin asiakasorganisaatiota valmistautuu testaamaan Waltti-bussikortin maksuominaisuuden käyttöönottoa. Valmistaudumme myös suurimman yksittäisen asiakasorganisaation käyttöönottoon, kun Verohallinto ottaa palvelun käyttöön 7.11.”, Launomaa jatkaa.

”Käyttöönotot toteutetaan sen mukaan, millaista verkkokauppajärjestelmää kukin taho käyttää. Isoimmilla kaupungeilla on useita erilaisia verkkomaksamisen palveluita ja niitä toimittavia alihankkijoita, jolloin käyttöönotot toteutetaan useammassa vaiheessa. Maksut-palvelun käyttöönotto suunnitellaan aina yhteistyössä asiakasorganisaatioiden ja eri verkkokauppatoimijoiden kanssa.”, hankepäällikkö Jukka Sorvali lisää.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan viimeinen käyttöönottoerä siirtyy tuotantoon joulukuun alussa. Kaikkien Vetuma-maksamista käyttävien organisaatioiden tulee siirtyä käyttämään Suomi.fi-maksuja 31.12.2017 mennessä, koska Vetuman sopimuskausi päättyy vuoden 2017 lopussa.

Vuoden 2018 käyttöönottojen suunnittelu alulle

Hankkeessa on jo aloitettu selvittelyt vuoden 2018 aikana toteutettavista käyttöönotoista. Siihen liittyen selvitetään mm. mitkä kunnat tarjoavat sähköisiä maksullisia asiointipalveluja tällä hetkellä ja missä kunnissa niiden käyttöönottoa suunnitellaan. Tässä hanke tekee tiivistä yhteistyötä Kuntaliiton ja Kunta-KaPA-toimiston kanssa.

Lisätietoa Suomi.fi-maksuista >

Kohderyhmä: Virastot ja laitokset, Kansalaiset, Yhteisöt, Kunnat
Ydinprosessi: Talousjohtamisen tukeminen, Kansalais- ja yhteisöpalvelut
Julkaistu 20.10.2017 klo 14.39 , päivitetty 20.10.2017 klo 14.38

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot