Suomi.fi-maksujen ensimmäiset käyttöönotot tehty  (28.9.2017)

Suomi.fi-maksut logo

Suomi.fi-maksut palvelun käyttöönotot ovat alkaneet suunnitellusti. Ensimmäisessä syyskuun käyttöönottoerässä palvelun ovat ottaneet tai ottamassa käyttöönsä neljä organisaatiota.

”Varkauden kaupunki otti palvelun käyttöönsä 15.9. ja Paimio 26.9. Molemmissa kunnissa Maksut-palvelu on integroitu verkkokauppaan, jossa kuntalaiset voivat ilmoittautua ja ostaa esim. kansalaisopistopalveluita.”, kertoo käyttöönotoista vastaava projektipäällikkö Kirsi Launomaa.

Sipoon kunta ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu tekevät parhaillaan testauksia ja käyttöönotot ovat syyskuun loppuun mennessä. Haaga-Helia hyödyntää Maksut-palvelua esim. kurssi-ilmoittautumisten maksuihin ja Sipoo mm. osana kansalaisopistopalveluitaan.

”Käyttöönotot toteutetaan sen mukaan, millaista verkkokauppajärjestelmää kukin taho käyttää. Isoimmilla kaupungeilla on useita erilaisia verkkomaksamisen palveluita ja niitä toimittavia alihankkijoita. Maksut-palvelun käyttöönotto suunnitellaan yhteistyössä asiakasorganisaatioiden ja eri verkkokauppatoimijoiden kanssa.”, hankepäällikkö Jukka Sorvali jatkaa.

Seuraavat käyttöönotot ovat lokakuussa ja marraskuussa. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan viimeinen käyttöönottoerä siirtyy tuotantoon joulukuun alussa. Kaikkien Vetuma-maksamista käyttävien organisaatioiden tulee siirtyä käyttämään Suomi.fi-maksuja 31.12.2017 mennessä, koska Vetuman sopimuskausi päättyy vuoden 2017 lopussa.

Lisätietoa Suomi.fi-maksuista >

Kohderyhmä: Virastot ja laitokset, Kansalaiset, Yhteisöt, Kunnat
Ydinprosessi: Talousjohtamisen tukeminen
Julkaistu 28.9.2017 klo 10.27 , päivitetty 28.9.2017 klo 10.27

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot