Tulos- ja kehityskeskustelut

Miten tulos- ja kehityskeskustelut toimivat teillä yhtenä työkulttuurin uudistamisen välineenä? Entä miten ne energisoivat uutta ajattelua ja aikaansaamista? Parhaimmillaan niillä myös avitetaan yhteistä oppimista, eikö vain?

Tulos- ja kehityskeskusteluja voidaan käydä eri muodoissaan, myös muutoin kuin perinteisesti esimiehen ja työntekijän välillä. On toki tärkeää, että esimies varaa yksittäiselle työntekijälle edes tämän yhden tilaisuuden vuodessa puhua hänen työstään ja siihen liittyvistä tarpeista, mutta näkökulmien laventamiseksi suosittelemme kokeilemaan erilaisia keskusteluja.

Pääkuvaa klikkaamalla näet muutaman esimerkin myös vähän tuoreemmista lähestymistavoista. 

Keksi lisää ja kerro siitä meillekin! Lähetä ideasi kaiku@valtiokonttori.fi

Sarianna Reunanen käsitteli Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opinnäytetyössään kehityskeskustelujen ja strategian yhteyttä otsikolla "Onnistunut kehityskeskustelu strategian toiminnallistamisen välineenä Pirkanmaan ELY-keskuksessa" . Työ löytyy oheisen linkin takaa. Työssä muistutetaan monesta onnistuneen kehityskeskustelun perusedellytyksestä ja linkistä strategian toteutukseen. ”Odotukset ovat sitä realistisempia, mitä enemmän esimies ja alainen keskustelevat kehityskeskustelujen ulkopuolella.” … ” Mitä enemmän keskustelua käydään myös kehityskeskustelujen ulkopuolella, sitä vähemmän valmistautumista kehityskeskusteluihin ajateltiin erillisenä voimanponnistuksena. Jos asioita ei tarvitse miettimällä miettiä etukäteen, vaan ne ovat jo valmiiksi muistissa, kehityskeskusteluun valmistautuminen hoituu lähes itses-tään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että päivittäinen substanssiasioista keskustelu riittäisi unohtamaan määrämuotoisen kehityskeskustelun kokonaan.”

Tutkimus on osa hyvää valmistautumista seuraavaan kehityskeskustelukierrokseen.

Esimiehille oma kehityskeskustelunsa

Pirkanmaalla on mietitty myös erikseen omanlaistansa pohjaa esimiesten omien esimiestensä kanssa käymille kehityskeskusteluille. Se on meille muillekin opiksi ja iloksi ohessa. Kiitos Kaiku-kehittäjä Kirsikka Soikkelille jakamisesta!

 Takaisin keskustelukulttuurin pääsivulle

Julkaistu 11.11.2013 klo 14.05 , päivitetty 2.4.2014 klo 10.01


Takaisin sivun alkuun