Vuosikatsaus valtion velanhallinnasta julkaistu  (7.2.2014)

Valtiokonttorin julkaisema englanninkielinen vuosikatsaus valtion velanhallinnasta on ilmestynyt.

Katsauksessa tarkastellaan valtion velanhallintaa vuonna 2013 ja kerrotaan valtion lainanotosta, kassanhallinnasta ja Suomen talouden tilasta. Lisäksi katsauksessa kuvataan Suomen historiaa lainanoton näkökulmasta ja kerrotaan niistä taloudellisista, yhteiskunnallisista ja poliittisista olosuhteista, jotka ovat vaikuttaneet Suomen finanssipoliittiseen linjaan.

”Tarkoituksena ei ole pelkästään tarjota historiallista näkökulmaa valtion lainanottoon, vaan korostaa Suomen lähes ainutlaatuista 150-vuotista perinnettä sitoumusten kunnioittamisessa”, toimialajohtaja Teppo Koivisto kirjoittaa katsauksessa.

Debt Management Annual Review 2013

Vuonna 2013 valtion nettolainanoton määrä oli noin 6 miljardia euroa ja budjettitalouden bruttolainanotto 17,4 miljardia euroa.

Vuonna 2014 bruttolainanoton arvioitu määrä on 18 miljardia euroa. Pitkäaikaisen lainanoton osuus on noin 70 prosenttia ja loput katetaan lyhytaikaisilla instrumenteilla, kuten valtion velkasitoumuksilla.

”Tehtävämme on yhä sama kuin 150 vuotta sitten eli valtion rahoituksen varmistaminen”, Koivisto toteaa.

Katsaus on luettavissa kokonaisuudessaan Treasury Finland -sivuston Julkaisut-osiossa tai suoraan alla olevien linkkien kautta.

Debt Management Annual Review 2013 (Digipaper) >>
Debt Management Annual Review 2013 (pdf) >>

Kohderyhmä: Kaikki
Ydinprosessi: Rahoitustoiminta
Julkaistu 7.2.2014 klo 9.00 , päivitetty 7.2.2014 klo 8.52 Suomeksi   På svenska   In English

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot