Valtiokonttorin asettama sotilastapaturma-asiain neuvottelukunta aloitti työnsä  (10.11.2011)

Valtiokonttorin asettama sotilastapaturma-asiain neuvottelukunta aloitti työnsä

Valtiokonttorin lokakuussa perustama sotilastapaturmia käsittelevä neuvottelukunta kokoontui ensimmäisen kerran maanantaina (7.11.). Neuvottelukunnan tehtävänä on tuoda lääketieteellinen, juridinen ja sotilaallinen asiantuntemus ja laaja-alainen näkemys sotilastapaturma-asioiden erityispiirteistä.

VAK Sotilastapaturmia_asioita_kasitteleva_neuvottelukunta_071111

Sotilastapaturma-asiain neuvottelukunta aloittamassa ensimmäistä kokoustaan  maanantaina.

Työnsä aloittanut sotilastapaturma-asioiden neuvottelukunta käsittelee varusmiesten ja sotilaallisissa kriisinhallintatehtävissä loukkaantuneitten tapaturmaturvaa.

— Neuvottelukunnan toiminnan  kautta Valtiokonttori hakee näkemyksiä korvauslinjaansa ja toimintatapoihinsa sotilastapaturma-asioissa.  Neuvottelukunnan avulla kehitämme myös systemaattista yhteistyötä eri osapuolten kesken, selvittää neuvottelukunnassa puhetta johtava toimialajohtaja Jyri Tapper Valtiokonttorista.  

Neuvottelukunnassa on edustettuna puolustusvoimat, lainsäädännöstä vastaava sosiaali- ja terveysministeriö, lääketieteellistä erityisasiantuntijuutta edustava HUS  ja tapaturmaturvan käytännön hoitaja Valtiokonttori.

— Uskomme vakaasti, että tällaisella kokoonpanolla voimme rakentavasti kehittää ja viedä asioita eteenpäin, vakuuttaa Jyri Tapper.

Valtiokonttorille tulee vuosittain lähes kaksituhatta korvaushakemusta henkilöiltä, jotka ovat joutuneet tapaturmaan varusmies- tai kriisinhallintatehtävissä.

Sotilastapaturma-asioita käsittelevän neuvottelukunnan jäsenet.

 Julkaistu 10.11.2011 klo 10.22 , päivitetty 8.8.2012 klo 16.42

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot