Tunnistuspalvelu

Valtiokonttorin tunnistuspalvelun kautta voit kirjautua ekstranetteihin ja muihin sähköisiin asiointipalveluihimme. Tunnistuspalvelu on sähköinen tunnistautumisen ja käyttäjähallinnan palvelu, jolla hallitaan sovellusten käyttäjä- ja roolitietoja.

Tunnistuspalvelu mahdollistaa ekstranettiemme virkamieskäytön käyttäjätunnus–salasana-, toimikortti- ja Virtu-tunnistuksella. Käyttäjätunnus-salasana-tunnistuksen käyttö edellyttää, että pääkäyttäjä on antanut käyttäjälle käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttäjähallintasovelluksessa ja aktivoinut tunnistustavan käyttäjälle sovelluskohtaisesti.

Virtu-tunnistus liitetään rinnakkaiseksi tunnistustavaksi käyttäjätunnus–salasana-tunnistustavalle 23.9.2015 alkaen. Jos käyttäjällä on käyttäjätunnus–salasana-tunnistus sallittuna, Virtu-tunnistautuminen lisätään hänelle automaattisesti. Jos tunnistustapaa ei ole, se voidaan lisätä käsin jälkeenpäin.

Huom. osaan sovelluksista pääsee vain toimikorttitunnistuksella. Kun sovellukseen pääsee vain toimikortilla, ei Virtulla kirjautuminen sovellukseen onnistu. Virtu-tunnistus ei ole vahvaa tunnistusta, vaan vastaa lähinnä käyttäjätunnus–salasanakirjautumista.

Toimikortti-tunnistuksen käyttö edellyttää, että käyttäjällä on Valtiokonttorin hyväksymä toimikortti ja PIN-koodi, toimikortinlukija ja kortinlukijaohjelmisto. Lisäksi käyttö edellyttää, että pääkäyttäjä on aktivoinut tunnistustavan käyttäjälle sovelluskohtaisesti.

Tunnistuspalvelun sovellusportaali on osoitteessa https://tunnistus.valtiokonttori.fi.

Lisätietoja: tunnistuspalvelu (at) valtori.fi

Ohjeet

Tunnistuspalvelun ohjeista löydät hyödyllisiä vinkkejä tunnistuspalvelun käytöstä. Sivuille on koottu mm. animaatio, joka helpottaa palvelun käyttöä sekä neuvoja sovellusportaalin osoitteen lisäämisestä selaimen suosikkeihin.

Tunnistuspalvelun loppukäyttäjän ohje (1101 Kt) >

Toimikortilla ekstranetteihin

Osa Valtiokonttorin sähköisistä palveluista edellyttää ns. vahvaa tunnistautumista eli kirjautumista virkamiehen asiointikortilla (esim. Tahti). Kortti on käyttäjäkohtainen sirulla varustettu toimikortti. Toimikortissa on Väestörekisterikeskuksen myöntämä virkavarmenne, jota käytetään sähköisessä asioinnissa. Kortissa olevalle sirulle on tallennettu kortin käyttäjän virkasähköpostiosoite.

Tarvitsetko toimikortin ekstranettiin kirjautumiseen?

Julkaistu 7.12.2012 klo 15.19 , päivitetty 17.8.2018 klo 10.01
Suomeksi   På svenska

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot