Lainan nostaminen

Kun Business Finland on tehnyt päätöksen lainan myöntämisestä, Valtiokonttori lähettää lainansaajalle ohjeet lainan nostamiseksi.

Velkakirjan allekirjoittaminen

Ensimmäiseksi lainansaajan on varattava aika velkakirjan allekirjoittamiseen Valtiokonttorissa. Voit varata ajan puhelimitse numerosta 0295 50 2530 arkisin klo 10–15.

Vaihtoehtoisesti voit allekirjoittaa velkakirjan myös maistraatissa julkisen notaarin luona. Ole kuitenkin ensin yhteydessä Valtiokonttoriin, jotta voimme lähettää velkakirjan sinulle postitse allekirjoituksia varten. Julkisen notaarin luona allekirjoitettu alkuperäinen velkakirja liitteineen on palautettava postitse Valtiokonttoriin.

Tietojen toimittaminen

Lainansaajan on toimitettava allekirjoitetun velkakirjan lisäksi seuraavat tiedot ja asiapaperit Valtiokonttoriin:

  • laskutusosoite
  • laina-asiaa hoitavan henkilön nimi ja yhteystiedot (osoite, puhelinnumerot sekä sähköpostiosoite)
  • oikeaksi todistettu ote tai oikeaksi todistettu kopio yhtiön hallituksen kokouksen pöytäkirjasta, jossa lainanotto- ja nostopäätös on tehty
  • alkuperäinen tai sähköinen kaupparekisteriote, joka on enintään kolme kuukautta vanha.

Lainan ensimmäisen erän maksaminen

Valtiokonttori maksaa lainan ensimmäisen erän ennakkona sen jälkeen, kun velkakirja on allekirjoitettu Valtiokonttorissa tai julkisen notaarin luona ja kaikki tarvittavat asiapaperit on toimitettu Valtiokonttoriin.

Lainansaajan on raportoitava projektin edistymisestä Business Finlandille, joka päättää seuraavien lainaerien maksamisesta näiden väliraporttien perusteella ja lähettää tiedon maksettavasta määrästä Valtiokonttoriin. Valtiokonttori maksaa päätöksen mukaisen määrän lainansaajalle.

Tilinumeron muutos

Tilinumeron muutoksesta on ilmoitettava Business Finlandille. Voit tehdä ilmoituksen lomakkeella "Lomake rahoituspäätöksen hyväksymiseen (yritykset)".

Julkaistu 23.11.2012 klo 14.58 , päivitetty 4.12.2018 klo 10.37
Suomeksi   På svenska   In English

Takaisin sivun alkuun