Kansalaisen asiointitilin tilalle Viestit-palvelu 15.12.2017  (11.12.2017)

Kansalaisen asiointitili poistuu käytöstä - Suomi.fi-viestit tilalle

Korvauspalveluidemme asiakkaana saat 15.12.2017 alkaen lähettämämme postin sähköisesti Suomi.fi-verkkopalveluun. Otamme tuolloin käyttöön uuden, kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun palvelun, Suomi.fi-viestit. Palvelu on osa Suomi.fi-verkkopalvelua. Uusi palvelu korvaa aiemmin käytössä olleen Kansalaisen asiointitilin.

Kansalainen voi vastaanottaa uuteen palveluun viranomaisten lähettämän postin sähköisessä muodossa ja myös toimittaa sen kautta viranomaisille lisätietoja esimerkiksi vireillä olevaan hakemukseensa liittyen.

Ota uusi palvelu käyttöösi 15.12.2017 alkaen

Voit ottaa uuden Viestit-palvelun käyttöösi 15.12.2017 alkaen tunnistautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun.

Toimi näin:

  1. Tunnistaudu Suomi.fi-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  2. Siirry valikosta kohtaan ”Viestit”.
  3. Valitse "Suostun vastaanottamaan kaikki viestit ja todisteelliset tiedoksiannot sähköisesti". Tällä valinnalla annat yleisen suostumuksen siihen, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä, tiedoksiantoja ja päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.
  4. Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoitukset saapuneista viesteistä. Voit myös myöhemmin muuttaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta.
KP Viestit

Alkuvuodesta 2018 omat viestit pääsee vastaanottamaan ja lukemaan myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella.

Vanhat viestit säilyvät Kansalaisen asiointitilillä

Jos olet aiemmin käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä, voit vielä käydä lukemassa Kansalaisen asiointitilille vastaanottamasi viestit, mutta Asiointitillle ei enää tule uusia viestejä 14.12.2017 jälkeen eikä aiemmin saapuneisiin viesteihin voi enää vastata.

Asiointitilillä olevat vanhat viestit ja liitteet voit lukea osoitteessa www.asiointitili.fi30.6.2018 saakka. Tämän jälkeen Asiointitili poistuu käytöstä. Muistathan tarvittaessa tallentaa vastaanottamasi viestit ja liitteet ennen 30.6.2018.

Kansalaisen asiointitilin käyttöehdot päivitetty Asiointitilille https://asiointitili.suomi.fi/Home/Terms.

Kohderyhmä: Kaikki
Ydinprosessi: Kansalais- ja yhteisöpalvelut
Julkaistu 11.12.2017 klo 4.00 , päivitetty 10.12.2017 klo 19.35 Suomeksi   På svenska

Takaisin sivun alkuun