D9-digitiimi julkistettiin Suomen digikiri -tapahtumassa  (22.12.2016)

Digikiri

Yllä: Suomen digikiri -tapahtumassa julkisten palvelujen kehittäjät verkostoituivat. Kuva: Marjo Koivumäki, Studio Apris.

Joulukuun 8. päivänä Valtiokonttorin järjestämään Suomen digikiri -tapahtumaan Marina Congress Centeriin Helsinkiin kokoontui paikan päälle yli 300 henkilöä ja noin 400 henkilöä osallistui tapahtumaan verkkolähetyksen kautta. Tapahtumassa pohdittiin, millainen on Suomen julkisten palveluiden digitaalinen muodonmuutos ja miten valtionhallinnon palveluita uudistetaan.

Tapahtumassa julkistettiin Valtiokonttorin uusi, toiminnallinen digitiimi D9. Tiimi tukee digitalisaatiohankkeiden läpivientiä ja julkishallinnon palvelujen kehittäjiä käytännön työssä.

Tilaisuuden esityksiin ja tallenteisiin voit tutustua D9-digitiimin verkkosivuilla d9.valtiokonttori.fi.

Katso kuvakooste tapahtumasta.

Mitä digitalisaation edistämiseksi voisi tehdä?

Kysyimme muutamiltaa tapahtuman osallistujilta, mitä digitalisaation edistämiseksi voisi tehdä.

Pirjo Ilola ja Virpi Mustonen

Pirjo Ilola, Finanssialan keskusliitto                 

Moniakin asioita. Yksi on tietenkin lainsäädäntö, että se olisi tasapuolinen ja mahdollistaisi digitaaliset tavat toimia. Toinen on kokeilut – pitäisi kokeilla paljon enemmän ja katsoa mikä toimii. Lisää ketteryyttä siis!

Virpi Mustonen, Keskusrikospoliisi

Digitalisaatiohan on tietyllä tapaa työtapojen muutosta ja muutoksiin tarvitaan digitalisaatiota avuksi, jotta esimerkiksi tehokkuusvaatimukset täyttyisivät.

Juha Kiiskinen

Juha Kiiskinen, Metsähallitus

Ajatella uudella tavalla ja olla rohkeutta luopua vanhasta.

Marko Suuripää

Marko Suuripää, Gartner

Tämä ei ole teknologiakysymys vaan vaatii sekä yritykseltä että organisaatioilta perinteisen ajatusmallin muuttamista. Pitäisi siirtää ketterään ajatteluun. Se tuo uusia toimintatapoja ja ajatuksia.

Paavo Kärnä

Paavo Kärnä, Puolustusvoimat

Lainsäädäntö pitäisi saada siihen kuntoon, että digitalisaatiosta saadaan kaikki irti. Kyse on tiedon kulkuun liittyvistä asioista, jotta tietovirrat pääsevät kulkemaan virastosta toiseen, jolloin myös asiakaskokemus saadaan olennaisesti paremmaksi. Tämä vaatii myös eri hallinnonalojen koordinointia.

Pekka Kahri

Pekka Kahri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Pitäisi päästä irti teknologiasta, sillä teknologian mahdollisuudet kahlitsevat nyt keskustelua. Keskiössä pitäisi olla tehtävien tai toimintaprosessien radikaali uudelleenmiettiminen. Se ei onnistu, jos pidetään kiinni vanhoista säännöistä. Digihypessä on ajurina osaltaan myös tarve myydä ratkaisuja julkiseen hallintoon. Lähdetään väärään suuntaan, jos rynnätään ostamaan ratkaisuja.

Tekstit ja haastateltujen kuvat: Melina Curiqueo ja Helena Ronkainen
Kuvat: Marjo Koivumäki, Studio AprisJulkaistu 22.12.2016 klo 12.08 , päivitetty 23.12.2016 klo 10.09

Takaisin sivun alkuun

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot